Weekend - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu Weekend - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu

Weekend

Blijf op de hoogte en volg

15 Oktober 2007 | India, New Delhi

En gelukkig heb ik het huis weer gevonden (leuk he zo'n vervolgverhaal :D ), al was het wel na wat omzwervingen, aangezien ze opeens de weg aan het asfalteren bleken te zijn, met als gevolg dat nu ook mijn slippers geasfalteerd zijn. Nou ja, gaan ze langer mee he :D Ik zit nu trouwens in een ander internetcafe en deze is echt wel beter en dichter bij mijn huis. Ideaal, want hier pakt hij mijn usb stick wel, dus kan ik ook pics erop zetten.

Oke, wat heb ik gedaan in het weekend. Zaterdagochtend had ik al gezegd. Toen ben ik naar mijn stage geweest voor de eerste keer. Ik moet komende maanden elke dag behalve zondag werken van 10 tot 18, dus ik ben blij dat ik geen jaar stage ga lopen haha! Maar het lijkt me wel echt interessant, hopelijk is het dat ook echt. Zaterdagmiddag haalde die jongen van Aiesec me weer op met zijn brommer om naar een bijeenkomst van het plaatselijke aiesec (dat is dus de wereldwijde studentenorganisatie die de stages regelt) te gaan. Ik moest worden voorgesteld omdat ik nieuw was. Was wel grappig om te zien hoe ze vergaderen. Het was in een park en ze begonnen met het in koor toejuichen van de leider met de volgende woorden: " You're so sexy, you're so cool and we wanna be just like you!" of zo iets haha! Daarna moest ik me voorstellen en toen vroegen ze me waarom Nederland zowel Holland als the Netherlands heet. Mmm ik wist t niet oeps haha!

Hierna ging ik weer naar huis en ik dacht oh t wordt vast een saaie avond. Echter tot onze verbazing bleek dat er die avond door andere mensen een feest gepland was in ons huis, hoe surprising! :o Wel handig opzich, hoef jij niet naar de party, maar komt de party naar jou :) Wij kunnen trouwens ook op het dak zitten heb ik gezien. Maaar toen kwam een van mijn huisgenoten thuis en die vroeg of ik met haar mee uit wou. Nou dat wou ik wel, party animal als ik ben :lol: En dat was een goede beslissing want het was echt heel leuk. Eerst gingen we naar een cafe (weer op het dak), waar zij had afgesproken met nog een paar mensen; een paar indiers en een belgisch koppel. Die indiers waren wel een beetje van hoge klasse geloof ik want het waren allemaal zonen van directeuren en van rechters van de Hoge Raad (hij reed rond in een auto met een alarmding waardoor hij overal langs mocht). Ik dronk een cocktail van rode wijn met 7up en sinaasappelsap haha, lekker hoor :)En een van de indiers betaalde jeuh. Hierna wilden mijn huisgenoot naar iets wat een super hippe exlusieve club bleek te zijn, waar het moeilijk was om binnen te komen.Gelukkig had mijn huisgenoot die week kennis gemaakt met een uberrijke indische jongen met waarschijnlijk nogal veel invloed hier. Ze belde hem op en hij kwam ons gewoon halen! :o Hij had echt zooo'n dikke auto jeee, zo een had ik in NL nog nooit gezien. Het belgisch koppel ging ook mee, maar zij waren met de brommer haha! Toen we daar waren konden ging hij met de bewakers en de entree mensen praten en toen konden we meteen voorbij de rij naar binnen! Omdat je een koppel moest zijn had hij voor mij ook effe een man geritseld, maar die kwam pas toen wij al binnen waren, was dus niet echt nodig, ik heb hem ook niet meer gezien verder. De man betaalde trouwens ook onze entree, volgens mij was het 1000 roepies voor 2 personen, dat is omgerekend als ik het goed heb 20 euro. Dat is echt veel voor hier, als je nagaat dat ik 50 euro huur betaal per maand. Ach, het is allemaal een questie van de juiste connecties hebben he 8) De club was wel leuk; naast liedjes die bij ons ook populair zijn op dit moment, draaide ze ook hindi dance songs, is wel gave muziek! Nouja, om 2.30 ging dit dicht en besloten we om naar een afterparty te gaan. Dit was op het terras van een of ander hotel ergens anders in de stad. Toen wij hier aan kwamen zat iedereen daar te drinken en te blowen :o Haha ik ZEI toch al dat India een hippieland is! :lol: Ik vond het trouwens wel niet zo plessant dat er geen indiers naar binnen mochten, dat toch raar??? Ergens dacht ik nog bij mezelf, eigenlijk zou ik het uit protest dan moeten boycotten, maar ik hoorde het toen ik al een tijdje binnen was en ik kon ook niet alleen naar huis. Maar verder was het wel leuk, we praatten met echte ouderwetse hippies en luisterden naar hun opschepverhalen.

Gisteren heb ik gesightseed, in de pink city (centrum van jaipur) en ik dacht bah wat hebben ze hier stomme saaie dingen raar he? Ja wel vreemd maar ik heb gemerkt dat ik niet echt geinteresseerd ben in de bezienswaardigheden hier :oops: Maja je moet het toch gezien hebben he. We bekeken een paar van de bekende dingen hier, ik kan de namen maar niet onthouden...Maar hier staat een voorbeeld op de site van mijn neef haha: http://www.guusbosman.nl/comment/reply/2074#comment-form al stond dat gebouw nou nu in de stijgers. Maar goed op zich was het allemaal wel aardig en het was in ieder geval wel heel leuk om meer van de stad te zien (vooral vanaf een hoge minaert was het uitzicht wel interessant)!

's Avonds ben ik naar de film geweest. Ondanks dat deze film 3 uur duurde en in het hindi was en ik me normaal niet langer dan de titelsong kan concentreren, was het wel een coole film. Het was een komedie horror film die zich afspeelde om Jaipur. Als ik het goed heb ging het over een huis waar een spook woonde en uiteindelijk bleek dat iemand bezeten was, beetje de exorsist idee. De mensen leefden allemaal supermee, heel grappig :) Steeds als het spannend werd deden ze allemaal: Whaa!! en als er een bekende acteur opkwam werden ze helemaal gek hahaa zo grappig om te zien! Oh en trouwens het halen van de kaartjes was ook al zo iets. Er was gewoon een aparte rij voor vrouwen! :o En dan kom ik hier notabene om de rechten van de vrouw te verbeteren! Nouja dit waren waarschijnlijk ook voornamelijk upperclass mensen. Ze hebben hier wel echt een ander gevoel voor privee ruimte, vooral bij de mannen valt dat op. Iedereen moest helemaal tegen elkaar aan staan en de mannen moesten elkaar vast houden, dat zouden ze in NL echt noooit doen. Maarja hier stond een man met een stok die eerst de mannen in een rechte wachtrij sloeg en deze stok vervolgens gebruikte om voorkruipers weg te slaan hahahaa hoe raar! :shock: Bij de vrouwen was dit uiteraard niet nodig 8)

Morgen begin ik met mijn stage, ben benieuwd. Deze stage is maar 2 maanden, lijkt me ook wel lang genoeg, maar daarna duurt het nog 1,5 maand voordat ik naar NL terugvlieg. Ik ben nu aan het bedenken wat ik dan ga doen: werken voor aiesec of reizen. Misschien dan laatste maar, al moet ik uiteindelijk wel vliegen vanaf Delhi. Ik hoorde dat de Himalaya maar 450 km weg is leuk leuk misschien ga ik daar wel heen :D Er willen meer mensen daar heen dus wie weet :) Ik zag het trouwens ook al vanuit het vliegtuig raar hoor vond ik. Maar goed, voordat het zover is, moet ik eerst die stage maar es doen:)

PS met jullie ook alle goed trouwens??? Ik kan nu maar 10 foto's plaatsen, ik moet nog kijken of ik het veilig vind om vanaf deze compu creditcard handelingen te verrichten (hinthint hahaa)

• 15 Oktober 2007 - 09:32

Paula:

oh weer een aanvulling, leuk zeg al die reacties van mezelf :lol: (en van jullie trouwens ook natuurlijk! :p ) Mijn telefoon doet het nou wel, maar ik kan alleen niet naar NL smsen, bellen heb ik nog niet geprobeerd...nouja dan weten jullie dat. Oke hier hebben jullie dus eigenlijk niks aan maar goed.

• 15 Oktober 2007 - 09:46

Paula:

oh foto's vergeten te plaatsen! zal k zo es proberen...

• 15 Oktober 2007 - 10:01

Marieke:

Heyhey!!

Nou leuk party weekend gehad dus!! sjiek sjiek!!

ook ruig om je photo's te checken!! heb je er geen van het stappen?? Zou ook leuk zijn om te zien natuurlijk :P

tof om weer wat van je te lezen!! en veel succes en fun natuurlijk met je stage, reizen en party party!!

gr's en liefs Marieke 8)

• 15 Oktober 2007 - 10:20

Carolien:

ha! Ik ben wel benieuwd in welke rij jij bent gaan staan, in de mannen of in de vrouwenrij! ha! jij, manwijf! (wie had dat ook alweer tegen jou gezegd..?)

Lijkt me trouwens vet moeilijk om een film te volgen zonder ondertiteling.. ik vind dat bij engelstalige films al moeilijk.. laat staan een taal die ik echt niet ken.. sjonge. Draaien er geen nederlandse films?! hehe, Filmpje ofzo. Of Turks Fruit ofzoiets leuks.

Als dit een ansichtkaart was had ik er een zonnnetje bij getekend, het is superlekker weer hier! Minstens 30 graden! Lekker!

Hajje wa!

xxclean

• 15 Oktober 2007 - 10:22

Carolien:

P.S.

zet er ook eens een foto op waar je zelf op staat,.. BEN JE WEL ECHT IN INDIA!!

Ik hoorde ooit eens een verhaal van een man die zei dat ie op wereldreis ging en ondertussen een half jaar in een hotel bij een of ander vliegveld in Amerika had gezeten! Jaha!

Nou daaaag!

xx

• 15 Oktober 2007 - 10:28

Paula:

^ haaha nou denkt iedereen vast dat ik stiekem hermafrodiet ben ofzo :p maar ja idd Het was gewoon mijn MOEDER die dat een keer tegen me zei :shock: Maar nu ben ik uiteraaaard in de vrouwenrij gaan staan he en als ik alleen naar huis moet teken ik een snor en ben ik een man. Je moet het zo gebruiken als het uitkomt he :lol: (ohoh dit is vast niet goed voor mijn imago haha)

• 15 Oktober 2007 - 10:49

Eveline:

WOOOW HOE GAAF ZIJN DIE OLIFANTEN OP STRAAT moet jij ook op !!!

• 15 Oktober 2007 - 17:02

Johan:

Wel cool daar dus de hele goa stroming komt toch ook uit india? Dat is toch ook zo'n hippie-achtige scene. Nou ja veel plezier nog PS: is dat btw een zundapp op de foto?

• 15 Oktober 2007 - 17:05

Johanner:

Welk adres is jouw toko trwns? DAn an ik het opzoeke

• 15 Oktober 2007 - 19:09

Papmam:

waar blijven die andere 190 foto's nou?

• 15 Oktober 2007 - 20:35

Lot:

inderdaad. (reactie op carolien's ben je wel in india) Nicole en ik hadden het er vandaag over. volgens ons ben je gewoon duistere praktijken aan het beoefenen in Rusland :)
    maar klinkt echt super tof!

wauw!
    xx
    lotti

• 15 Oktober 2007 - 21:23

Roel:

jep,

ik sluit me bij bovenstaande aan; wij willen bewijs zien :p

toedels
    Rhoul

• 16 Oktober 2007 - 08:31

Anniek:

Hej P! (Ik zie dat ik een beetje laat ben met mn reactie, mja, ik probeer niet meer IEDERE dag aan de computer te gaan, waste of time... dus soms zal ik wat later reageren...) Anyway... Je verhaal klinkt wederom te gek en jij party-t daar wat af zeg! Haha een week daar en Paula zit al tussen de high-society ;) Geweldig ook die foto 'straatbeeld' met die olifanten haha. Ik ben benieuwd hoe je je stage nu ervaart. Zal wel pittig zijn in het begin, 6 -redelijk ;)- lange dagen per week. In ieder geval succes ermee.
    Oh ja, ik sluit me aan bij Caro, Lot, Nik en Roel: BEWIJS BEWIJS BEWIJS! En ja ik weet dat je niet graag op de foto gaat maja je moet het nu maar s een x overhebben voor je vrienden :)
    Grtz Ann

• 16 Oktober 2007 - 09:02

Paula:

nou blijbaar kom ik nogal onbetrouwbaar over pff :p maar goed dan zal k wel n pic maken met mezelf erop (al zegt dat nog niks want ik kan toevallig heeel goed fotoshoppen 8) )

• 16 Oktober 2007 - 09:02

Paula Again:

oh en ik zag trouwens dat mijn hint begrepen is thnx papenmam! :D

• 16 Oktober 2007 - 10:09

Johan:

"Welk adres is jouw toko trwns? DAn an ik het opzoeke" <-- Moet ik deze hint nog een keer uitleggen? :)

• 16 Oktober 2007 - 11:57

Paula:

waar wil je het opzoeken? Nou oke hier is het (wow ik heb echt vaak internet vandaag):
    JK SMS house
    BB-4, Jai Ambey Colony, jaipur. ofzo iets:)

• 17 Oktober 2007 - 10:55

El:

heej paul, je bent lekker aan het netwerken geslagen... misschien betalen die mannetjes ook wel een retourtje himalaya als je het goed aanpakt!
    Ben je al ingeburgerd?