Ditjes en datjes - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu Ditjes en datjes - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu

Ditjes en datjes

Blijf op de hoogte en volg

06 December 2007 | India, New Delhi

Zooo en leuke sinterklaas gehad allemaal? Of waren het ook dit jaar weer allemaal roe's en zakjes zout? :lol:

Oke, waar was ik gebleven? Oja donderdag....

Nou donderdag hadden we een zogenaamde picture sharing party, een briljant idee van een van mijn huisgenoten. Alle trainnees hebben altijd een fototoestel bij zich dus ga maar na hoeveel foto's er elke week genomen worden haha! Kan me nu ook een beetje inleven in beroemdheden, op straat aangestaart worden en altijd fotografen in de buurt :p Maar goed ff terug naar de pic sharing party. Het was in een ander huis en het was een heel aardig concept enzo maar uiteindelijk waren wij de enige die kwamen opdagen :doubt: maar ja, toen zijn we maar weer wat gaan drinken, was het toch nog leuk haha:)

Vrijdag avond voel ik me nog altjid alsof ik al weekend heb, hetgeen dus niet zo is. Ja, die 6daagse werkweek is toch wennen hoor (al was ik wel heel snel gewend aan het feit dat ik pas om 10 u hoef te beginnen :D )Al met al leidt dit weekend gevoel er vaak toe dat ik en mijn huisgenoten te lang ergens blijven hangen, in dit geval op een feestje op het dak (tis nog steeds niet te koud) van een van de andere trainnee dinners.

Mmmm volgens mij kom ik zo langzamerhand over als een soort van uberparty animal ofzo. Maaar weet je eigenlijk moet je deze feestjes uhh bijeenkomsten zien als een ultieme manier om elkaars cultuur te leren kennen. Ik ga natuurlijk niet naar de feestjes voor de lol en de fun, maar het is nu eenmaal gewoon heel leerzaam :D

Zaterdagochtend was ik uhmm vrij moe op mn werk, maja ik had toch niet zoveel te doen (nou ik dit schrijf ligt er ook iemand naast me te slapen op mn werk haha) Zaterdag avond was ik ECHT moe en besloot thuis te blijven om de dingen te doen die ik al de hele week had willen doen maar waar ik geen tijd voor had gehad (slapen, de was en douchen, jaha ik stonk hoor jongens :p) Lollig he, lekker elke dag uitgaan, behalve op de avond, waarna je daadwerkelijk kunt uitslapen yeah, weg met de burgerlijkheid 8) :lol:

Zondag gingen we Amber fort bezichtigen, een vrij fraai gelegen fort hier in de heuvels van Jaipur. Wij vertrokken om 13u en zouden daar wat andere mensen ontmoeten. Nou die chappies arriveerden daar dus pas om 16.30 hahaa! Dus nadat wij elk hoekje (en zo'n fort heeft altijd a loooot of hoekjes) hadden bezichtigd gingen we maar wat kaarten (het spel 'Shithead'). Ik was helaas vaker de Shithead dan me lief was, dus op een gegeen moment stopte ik er maar mee, laf he hehe. Hierna gingen we met de bus weer terug en nadat mijn huisgenoten en ik nog wat voedsel verorberd hadden keerden we tevreden weer terug naar huis.

Mmm wat heb ik maandag ook alweer gedaan?? Niks. Oke lekker simpel.

Toen werd het weer dinsdag, en uiteraard weer tijd voor een feestje :p . We hadden ergens in een cafe afgesproken (dachten we) maar toen mijn huisgenoot en ik daar arriveerden was er niemand. Het bleek dat er een private party was in het huis van de eigenaar van een van de cafe/clubs hier. Iedereen is al 1000x in die zaak geweest, behalve ik (is gewoon niet private/exclusief genoeg voor mij he :lol: )Dusss wij daar heen, waren we de eerste haha vreemde situatie. Die gast had wel echt n dikke toko zeg. Hij had een huge pooltable in de kamer en een echte opgezette leopard. Gelukkig kwamen er ook nog andere mensen, anders was het wel heel erg private he. Het was een beetje raar, want wij betaalden niks en toch schonken ze wiskey wodka rum en cola mixes. Toen we naar huis wilden vroeg ik aan die knakker of t makkelijk zou zijn om een riksja te vinden. Hij zei van niet maar dat hij ons wel ff een eindje in de richting zou laten brengen. " zo denk je dat wij met zijn allen in je kar passen?" vroeg ik hem. "Ohh nou ik heb toevallig 7 auto's en 9 drivers, dus no prrrroblem" antwoordde hij. "Ja hoor", dacht ik, maar we gingen wel degelijk allemaal in de kar en hij bracht ons naar een riksja sta plaats (had ie ons ook wel effe meteen naar huis kunnen brengen maar goed haha, wow kijk hoe veeleisend ik al word :p)

Ik zit echt in een proces van verindialisatie op dit moment. Ik draag Indiase kleren, eet nu ook de Indiase lunch op mijn werk, en ook 's avonds eet ik vaak Indiaas. Op mijn werk hebben ze alleen maar Indiase plees en ik moet zeggen dat ik zelfs naar de wc ga steeds vaker Indian style doe :oops: (mm schend ik niet mijn privacy door dit op internet te zetten, ach dat heb ik toch al voor een groot gedeelte opgegeven...)

Oh en wat mijn stage betreft gaat t opeens wer toppie. Ik weet niet was mijn buddy afgelopen week allemaal tegen mijn baas heeft gezegd, maar de dag er na was er gewoon opeens EEN PLAN :eek: Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen van mijn verbazing, ik las het plan door en het klonk echt goeeed. Ennnnnn guess wie er hier morgen op een fieldtrip gaat?? jawel ik :D Ik moet met de bus, het is 18 km hier vandaan, maar ze zeiden dat de bus er een uur over zou doen, dus feitelijk zou je zelfs met de fiets nog sneller kunnen zijn, ware het niet dat ik 1. geen fiets heb 2. de weg niet weet 3. geen idee heb hoe de weg eruit ziet (is t n snelweg of weet ik veel)

Met de bus gaan blijft hier nog altijd een rare ervaring hoor. Er staan geen bordjes bij de haltes, je moet dus maar raden waar de haltes zijn, welke bussen er komen, hoe laat ze vertrekken en waar ze heen gaan. Ik las ook nog een advertentie in de krant over hoe je geacht wordt de bus te nemen (niet midden op straat wachten -al moet dat vaak wel, anders rijdt die gewoon voorbij-, niet door de raampjes naar binnen gaan en niet midden op de weg uitstappen -al moet ook dit wel regelmatig, aangezien ze soms gewoon op de middelste rijbaan stoppen-. Ik vroeg mjin bazin welk nummer of welke naam de bus heeft die ik moet pakken, maar ze zei dat die dus geen naam en geen nummer heeft. " Oke hoe laat gaat die dan?" vroeg ik. 'tsja dat weet je nooit", zei ze. Dusssss morgenochtend moet ik om 10u in een of ander dorp zijn, maar ik weet niet met welke bus en ik weet niet hoe laat die gaat. Ik ga gewoon om 9u midden op de weg staan en elke bus aanhouden (soms stoppen ze niet eens om mensen binnen te laten en moet je er achter aan rennen en naar binnen springen, uitdagend hoor, al hebben de bussen gelukkig geen deuren, anders was het nog moeilijker). Crazy.

Ohhh en ohhh mijn computer doet t niet meer :? Hij laadt niet meer op, heb t probleem eerder gehad, maar heb hem toen laten repareren en toen deed tie t weer, maar nou dus niet meer:( Was ik al bang voor en hopelijk krijgt iets of iemand hem weer aan de praat, maar op dit moment kan ik even geen foto's op deze site zetten (al heb ik natuurlijk heeeeele leuke;) )

Ohhh en natuurlijk degene die morgen gaan trouwen of naar een trouwerij gaan veeeeeeeeeeeeeeel plezier!!!! too bad dat ik er niet bij kan zijn! :( Hier is het wedding season. Zijn de hele tijd verkeersopstoppingen door de weddingparades op de straat, heel apart:)

Oh en @ Nicole: jaaaa het oude gedeelte van deze stad heet inderdaad Pink city omdat de gebouwen er roze zijn, heel verfrissend hoor

Zo nu ga ik weer naar huis en ga ik proberen iets eetbaars te maken op een manier ik eens een keer niet mijn vingers verfik, wish me luck ;)

• 06 December 2007 - 18:11

Linda:

veel plezier tijdens je fieldtrip! en tsjaa.. die bussen, als dat daar op die manier de gewoonte is... uiteindelijk valt toch alles op zn plek dus dat zal wel goed komen!!! veel succes&goodluck!!!!

xx, linda

• 06 December 2007 - 19:40

Maarten:

Voordat je met de bus vanuit Broekhuizen in de nieuwe Veoliatrein stapt ben je ook een uur onderweg. Toch een overeenkomst. Zo te horen ben je aan het lobbyen bij Indiase upperclass, tactisch... (H). Had je geen kameel kunnen meesmokkelen na de safari, dan had je geen last gehad van de bussen. Oh ja, de nieuwe dienstregeling schijnt heel slecht te worden. En onze emiel heeft plannen om het ov goedkoper te maken voor net afgestudeerde.
    Whoop some ( I )

gr. Maarten

p.s. mijn email: maarten.baas@wur.nl

• 07 December 2007 - 20:43

Johan:

Oh hoe herkenbaar hier is het ov ook niet om over naar huis te schrijven. Hoef je dan trouwens niet te betalen vvoor de bus das wel weer cool dan. Veel plezier op alle jetsetparty's groeten

• 09 December 2007 - 14:53

Paula:

haha nou twas toch nog goed gekomen hoor. heb het allemaal gevonden enzo :D

en ik heb ook mn vingers niet meer verfikt tijdens het koken 8)

• 10 December 2007 - 09:52

Anniek:

Hej Paula!

Beetje late reactie mijnderzijds mja zoooo druk hiero. Klinkt allemaal goed enne tof dat je op fieldtrip mag (finally!) In ieder geval succes met die bus... ik zou me echt onrustig voelen als ik niet zou weten welke bus en hoe laat! Maar jij bent - zoals je aangeeft - al aardig verindialiseert :) dus that's no problem for you.

Het feest van Els en Martijn was supergezellig! Gisteren ben ik naar Tarzan geweest maar toen we thuiskwamen kregen we een domper: het ging niet goed met Lieske (jongste ezel). Was extreem zwak en dikke buik. Veearts gekomen, en nu heeft ie koliek (lucht in darmen met een prop waardoor er nix meer doorheen kan). Ze was eigenlijk opgegeven, maar vanochtend leefde ze nog.... dus weer veearts gekomen... en nu zijn we dus eigenlijk constant daarmee bezig. Moeten met haar wandelen etc. om die darmwerking op gang te helpen. Wat een gedoe. Ik hou je op de hoogte.

Enne oh ja: ik wil inderdaad helemaal niet weten hoe jij naar de wc gaat :) haha.

We keep in touch!

Ann

• 11 December 2007 - 11:55

Nicole:

Enne? Hoe was je fieldtrip?? Eindelijk iets uitdagends (gig). Volgens mij leef jij daar -bijna- in meer luxe of iig een grotere party dan hier in Nederland, niet? Klinkt erg goed!! Hier is het allemaal gewoon druk...

Feest van els was erg leuk, zondag hebben enkelen van ons -waaronder ik- nog lekker mogen nagenieten door het overgebleven eten op te smikkelen!

En weet je al of je naar Goa gaat? (ik zeg dus; doen!) (maar Himalaya is natuurlijk ook wel o.k.) Wat een keuzemogelijkheden ook! Pff....hier is de keuze; vanavond biertje drinken of toch maar die 3 hoofdstukken lezen? Moeilijk, moeilijk...

Geniet er van!
    xx Nik

• 18 December 2007 - 12:33

Anniek:

Enne? Wanneer horen we weer wat?