Laatste dag als studente! - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu Laatste dag als studente! - Reisverslag uit New Delhi, India van ikinindia - WaarBenJij.nu

Laatste dag als studente!

Blijf op de hoogte en volg

31 Oktober 2007 | India, New Delhi

Vandaag is het dus officieel mijn laatste dag als studente (voorlopig in ieder geval)
Dat betekent dus: geen OV meer, geen kortingen, geen toegang meer tot de online bibliotheken net nu ik het nodig heb etc. Gelukkig betekent het ook: dat ik ben afgestudeerd, dat ik hopelijk een (als het even kan leuke goed betaalde :D) baan kan vinden. Toch ben ik al de hele dag aan het denken of er nog dingen zijn die ik altijd nog had willen doen als student en nog niet gedaan heb. Tot nu toe heb ik nog niks kunnen bedenken, zeker als ik bedenk dat het dan ook iets moet zijn wat ik hier en nu nog kan uitvoeren J

Maar goed dat terzijde. Student zijn is immers ook niet alles (alhoewel toch wel eigenlijk he wheheee). Deze week is er niet bijzonder veel gebeurt eigenlijk. Ik moet het grootste gedeelte van de tijd ook gewoon werken natuurlijk.

Op woensdag avond is er altijd het trainee diner, daar kan je dan heen als trainee. Het is telkens in een ander restaurant in Jaipur. Vorige week woensdag verwachtte ik weer zo’n avond, gewoon wat eten en drinken en socializen. Maar (ik had mijn mail niet gelezen) het bleek een Indian party te zijn woeps. De dresscode was klaarblijkelijk Indiaas en dat wist ik niet (al had ik het kunnen vermoeden toen we bij binnenkomst, rode verf met rijst op ons hoofd gesmeerd kregen, maar ja, toen was het dus al te laat), dus moest ik ergens wat gaan lenen. Het was georganiseerd door de Indiase AIESECers. We moesten domme spelletjes doen en er was een misverkiezing (waar je verplicht aan mee moest doen :doubt: ). Nee ik vond het niet erg leuk, al was het wel leuk te zien hoe de Indiers dansten. Allemaal in een lijn en dat heel enthousiast (wel steeds dezelfde muziek heel vaak put your hand up for detroit enzo haha). Helaas was ik mn fototoestel vergeten, want dat zag er wel leuk uit.

Overdag moet ik natuurlijk steeds werken. Nouja werken. Ik doe niet erg veel moet ik zeggen (zoals heel veel trainees die voor een NGO werken, heb ik al wel gemerkt). Soms voel ik me net alsof ik een beetje kantoortje zit te spelen ofzo, je weet wel, een beetje blaadjes op een stapel leggen en af en toe eens een nietje ergens door heen doen, thee drinken (geen koffie hier!) en serieus kijken haha! Al heb ik me afgelopen week wel ingelezen in de vrouwenbeweging in India en allerlei andere zaken. Was wel interessant, ook wel shocking soms moet ik zeggen en soms (na 7 uur alleen maar lezen) was het ook wel wat saaiig). Oké als je een tere ziel hebt, zou ik het volgende niet lezen en over gaan naar de volgende alinea….Ik las onder andere over Sati; dat is een ritueel waarbij een vrouw, wanneer ze weduwe is geworden, zich levend laat verbranden op de brandstapel waar haar man in gecremeerd wordt. Dit is dan weer vanwege de toewijding aan haar man ofzo….Veel van die weduwes zijn echt 18 of nog jonger, als gevolg van hun huwelijk met een oudere man. Gelukkig komt dit niet al te vaak meer voor. Verder heb ik een aantal boeken gelezen over vrouwen en de wet op het gebied van verkrachtingen ed. Nou, daar werd ik niet echt blij van. De rechters en met name de politie zijn ontzettend man-biased (dan zeggen ze zaken als “sex is nou eenmaal een onbedwingbare lust voor mannen, dus ze kunnen er niks aan doen als ze iemand verkrachten). Zo las ik over een paar casussen, waarbij meerdere mannen 1 vrouw verkracht hadden. In al deze zaken werden de mannen niet gestraft, een keer omdat de vrouw van te voren al geen maagd meer was, en ze ‘het dus waarschijnlijk zelf niet erg vond om verkracht te worden, ze had immers al sex gehad’ en een keer, omdat de daders mannen ‘met aanzien’ in het dorp waren en ‘die verkrachten niet’ en nog een keer, omdat het maagdenvlies nog intact was, dussss ‘had er geen intercourse plaatsgevonden’. In veel gevallen is een medisch onderzoek vereist, waaruit moet blijken dat een vrouw echt verkracht is, heel vaak wilde de politie of de artsen hier niet aan meewerken of pas na een week of langer, waardoor de vrouwen dus geen bewijs hadden en dus ook geen zaak konden beginnen. Verder vallen ook zaken als anale sex ed niet onder verkrachting en staat hier dus ook geen hoge straf op. Ook las ik over het recht dat landlords in sommige gebieden hebben. Zij bezitten grond waar mensen van de laagste kasten voor heeel weinig geld op werken. Wanneer er een huwelijk is tussen een man en een vrouw van die lage kaste, heeft de landlord het recht om als eerste met de vrouw te slapen. En uiteraard kunnen verkrachte vrouwen niet meer trouwen, omdat ze immers verkracht en dus geen maagd meer zijn en met minachting worden bekeken. Tsss

Afgelopen week kwam mijn AIESEC buddy bij de organisatie waar ik werk, om te onderhandelen over mijn reiskosten vergoeding ed. Nouuu die krijg ik dus nu, maaaar opeens is mijn opdracht verandert in een opdracht, waarbij ik geen fieldtrips meer hoef te maken :doubt: Ik vroeg waarom mijn opdracht veranderd was, en ze zeiden dat ze op dit moment geen geld hadden om veel fieldtrips te betalen, aangezien het fundraising tijd is. Zoiets had ik eigenlijk ook al verwacht, daarom was ik zelf nogal voorzichtig met het aansnijden van dit onderwerp. Vorige week was er ook een fundraising workshop. Het was in Hindi dus ik heb er veel van geleerd :doubt: Ze vroegen wel of ik niet toevallig wat fondsen of geldbronnen kon aanboren in Nederland hahaa tss nou ik zou het niet weten (kerken ofzo?) Vanochtend kreeg ik mijn nieuwe opdracht te horen. Mijn organisatie moet een onderzoeksvoorstel inleveren voor een onderzoek naar allerlei kinder issues. Ik ga nu zoveel mogelijk informatie verzamelen over kinderen en allerlei zaken. Ze gaven me een lijst met onderwerpen poe en die was bijna eindeloos (echt ging oa over kinderen in relatie tot: geweld, aids, terrorisme, gevangenis, scholen, kinderarbeid, natuurrampen, exploitatie etc.)…hier ga ik me dan maar komende tijd es wat verder in verdiepen. Toevallig (nouja niet helemaal toevallig natuurlijk) heb ik hier ook wel vakken over gehad dus dat scheelt.

En toen was (oh deze zin doet me denken aan triviant junior, daarbij zat zo’n vraag die je moest afmaken: “en toen was er….” En ik wist het niet, maar het antwoord was koffie :p) het weekend. Nouja, weekendweekend, het was maar 1 dag, alleen zondag, aangezien ik op zaterdag dus moet werken. Op zaterdagavond gingen we naar een STOM feestje ergens in een hotel. Buiten onze groep waren hier alleen Indiase mannen en ik weet niet hoor maar die vind ik niet zo erg leuk (al zijn er gelukkig natuurlijk wel uitzonderingen, zoals de mannen op mijn organisatie en mijn AIESEC buddy). Op zich was het op het begin wel aardig, maar later namen de spanningen tussen de jongens in onze groep en een aantal dronken Indiërs toe. Dit bleek dus op een of andere manier MIJN schuld te zijn (ik had geweigerd om met iemand te dansen of zo, kan ik me niet herinneren maar goed, was heel matig). Een paar jongens van de groep kwamen voor mij op (ze zeiden: “we don’t like their attitude against women” goed he :D) en werden daarna pardoes buiten opgewacht door die Indiërs die wilden vechten enzo. Idioot en ik voelde me erg lullig.

Zondag ben ik met een nieuw meisje (dat klinkt net alsof ze net geboren is, maar ik bedoel ze is dus net in ons huis komen wonen), naar de Pink City geweest, we wilden naar het zwembad maar waren te laat haha! De Pink City is niet erg leuk vind ik, erg druk en toeristisch dus heel veel mensen die je iets aan willen smeren. Dat nieuwe meisje bleek hier nogal bevattelijk voor te zijn, waardoor er de hele tijd een horde verkopers achter ons aan liep. Zo kocht zij bijvoorbeeld een trommel (ik had niet verwacht dat ook maar iemand daar in geïnteresseerd was, dus had die gast al bijna weggejaagd haha) en daarna kregen we ALLE andere trommel verkopers achter ons aan, die dingen zeiden als “jaa die trommel is niet goed, deze is veel beter, kijk maar en hoor maar en je kan hem hier inruilen” hahaa daar zou ik natuurlijk nooooit intrappen (waren echt allemaal precies dezelfde trommels en ik weet zeker dat ze ook veel te veel betaald heeft, aangezien de verkoper er wel heel verdacht snel mee akkoord ging haha) maar zij ging echt met die mannen in discussie en zo, ik dacht was ik ook zo toen ik hier net kwam?:)

Vannacht droomde ik trouwens dat ik Rita Verdonk mij aangenomen had als personal assistant. Ze vroeg: “Wat heb je vorige keer gestemd?” en ik zo: “uhh ja…GroenLinks” :lol: “Maaar”, voegde ik er snel aan toe, “ik was wel erg aan het twijfelen hoor, dus ik meende het niet echt.” “Oh, dan is het goed”, zei Rita tegen mij en ik dacht “Yess, wat een leuke baan!” Wellicht heb ik in mijn onderbewustzijn politieke aspiraties? Haha, nou we zullen zien! (Maar VVD? Mm ik weet het niet hoor).

En tot slot, om deze site even een educatief tintje te geven, een lijst van woorden die IK niet in het engels wist deze week, met de vertaling. Het is trouwens wel vaak met dat soort woorden, dat ik ze dan opzoek en alsnog gebruik en dat dan nog niemand weet waar ik het over heb haha handig hoor.

- Stormvloedkering (flood barrier)
- Dons (down, fluff)
- Diensplicht (compulsory military service)
- Brandstapel (pyre)
- minderwaardigheidscomplex (inferiority complex)

Oh en aan de ene helft van mijn familie wil ik even zeggen have fun @ familieweekend komend weekend (al zou het misschien wel een beetje raar zijn dit keer ivm sad news…), waar ik (alweer) niet bij kan zijn:(

• 31 Oktober 2007 - 13:00

Anniek:

Hej! Toevallig zijn we momenteel ook op msn :) maar ik zal hier ook maar een reactie plaatsen. Leuk stukje! Haha is er een ruzie geweest waar jij -onbewust weliswaar- de veroorzaker van bent ;) lache zeg. (naja natuurlijk is een ruzie niet lache, maar begrijpt wel wat ik bedoel). Nou dus je hebt een nieuwe opdracht... succes ermee. Jammer dat je geen fieldtrips gaat maken mja dan kun je dus die laatste maand bijv. wel gaan reizen :) omdat je dan nog niet kei veel gezien hebt.
    Hej ik ga weer ff verder op msn want daar bespreken we momenteel een hot issue ;) grtz A

• 31 Oktober 2007 - 15:12

Nicole:

Hee Paula!
    Wanneer je voor Rita wilt gaan werken, zul jij je bij "Trots op Nederland" een sollicitatie formuliertje moeten gaan invullen. Ze is namelijk voor zichzelf begonnen.
    Succes met het afwimpelen van al die mannelijke avances! ;o)

xx

• 31 Oktober 2007 - 16:53

Eveline:

Ik ga nu naar de film la pianiste met lisa! van dat boek weetje wel dat ruige! dus dat wordt wat!
    En familieweekend jaaammmer dat je er niet bij bent!
    dagg!
    x

• 01 November 2007 - 14:32

Mam:

Hoi Paula, werken is geen noodlot , maar leuk!! Het geeft de broodnodige structuur aan je leven. Overigens, je merkt wel, De nederlandse man is zo gek nog niet...Ja hoe zit het eigenlijk met indiase onderwijs. Alleen voor de rijken?
    Doei, mam.

• 01 November 2007 - 20:28

El:

he he, weer een verhaal over je avonturen. Beste heavy shit, die onderwerpen die je bespreekt, het lijkt hier nog een beetje ver van m'n bed show... hopelijk kun je komend weekend wel gaan zwemmen!

• 05 November 2007 - 21:49

Johan:

Heej ik kom net terug uit zwitserland en dat was zeer leuk groeten

• 06 November 2007 - 15:19

Paula:

oja? leuk leuk wat heb je gedaan? beetje in aardlagen lopen graven?